به گزارش خبرنگار خبرگزاري «حوزه» از مشهد، آیتالله حسن ممدوحی، عضو مجلس خبرگان رهبری در در پنجمین همایش تبیین «نسبت حوزه و انقلاب» در مسجد المنتظر مشهد در جمع تعدادي از طلاب اين شهر ابراز داشت: کسی که مبدأ و مقصد را بشناسد، میتواند خط مستقیم را ترسیم کند؛ ازاینرو خالق جهانیان با ارسال کتابهای آسمانی و ازطریق پیامبران و امامانش، صراط مستقیم را برای بشر ارائه میکند.
وي با بيان اين كه کسی که انسانشناس است، میتواند انسان را با همه هواهای نفسانی، آرا و ویژگیهای خاصش در مسیر مستقیم راهنمایی کند که جز پروردگار عالمیان، این کار از کسی برنمیآید،گفت: ازاینرو شناسایی انسان و تربیت او برای رسیدن به کمال، فقط در ید توانای خداوند است.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اين كه این مقدمهای است برای بررسی استعدادهای خودآگاه و ناخودآگاه انسان که اولی در توان او هست ولی دومی برای او کنترلشدنی نیست، اظهار داشت: بهطورمثال قرآن کریم در آیه65 سوره مبارکه انفال میفرماید: «اى پیامبر، مؤمنان را به جهاد برانگیز. اگر از میان شما 20 نفر، شکیبا باشند بر 200 نفر چیره مىشوند و اگر از شما صد نفر باشند، بر هزار نفر از کافران پیروز مىگردند؛ چراکه آنان قومىاند که نمىفهمند.»
وي افزود: بنابراین ایجاد نظام جمهوریاسلامی و رشد و بالندگی آن در فضای نظام جاسوسی، اقتصادی، سیاسی و ... دنیا که تحت امر و تاثیر استکبار است، کار بزرگی بوده و از همین استعدادهای ناخودآگاه بشر برمیآید که از قرآن و دین ناشی شده است و از عوامل بزرگترین و قویترین محرک انسان امروز در مقابله با استکبار محسوب میشود.
آيت الله ممدوحي با بيان اين كه امروز استکبار نیز فهمیده است که قدرت در کجاست؛ به همین دلیل برای مقابله با دین و دینداری، ماهوارهها و شبکههای تلویزیونی گوناگون را راهاندازی کرده تا افراد را از نظر فکری و فرهنگی اسیر کند،تصريح كرد: تازمانیکه فردی از نظر ذهنی، بسته و قدرت تفکر نداشته باشد، اسیر است؛ هرچند در ظاهر آزاد باشد.
وي تاكيد كرد: فراموش نکنیم که در این عرصه تهاجم فرهنگی و اسارت مغزها، حوزههای علمیه نقش سنگینی دارند و باید تا ظهور حضرت بقیها...الاعظم(عج)، قدرتمند، دارای منطق، استوار و با حرفهایی بلند و پرمعنا در این زمینه همه تلاش خود را به کار بندند.
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اين كه اسلام، دینی قوی و استوار است که دنیای معاصر نمونههای تربیتشده آن را در دوران دفاع مقدس دید که چگونه با استعدادهای ناخودآگاه خود بر ابرقدرتها پیروز شدند، نمیدانم چرا برخی افراد، تجربه دوران دفاع مقدس را نمیبینند و خود را برای مقابله با استکبار کوچک میدانند.
وي با اشاره به اين نکته كه بايد بدانیم حکومت، سبک و سیاق و شاکله احکام اسلام است و آنهایی که دین را از حکومت جدا میدانند، آن را نشناخته اند زيرا اسلام برای همه امور سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... دستورالعمل دارد و این نشانه همراه بودن دین و حکومت است، گفت: به همين جهت، به كاربردن عنوان رابطه حوزه علمیه با نظام جمهوری اسلامی درست نیست، بلکه باید گفت جمهوری اسلامی، عینیت حوزه علمیه است. به عبارت دیگر جمهوری اسلامی، تئوری پیاده شده حوزه علمیه است.